Jakohihnan vaihto kannattaa tehdä säännöllisesti

Jakohihnan vaihto on yksi tärkeimmistä huoltotoimenpiteistä

Jakohihnan vaihto on tärkeä osa auton huoltoa, ja se tulisi suorittaa säännöllisesti valmistajan suositusten mukaisesti. Jakohihna on osa auton moottoria, ja sen tehtävänä on siirtää voima kampiakselilta nokka-akselille, joka käyttää venttiileitä. Sen tehtävänä on varmistaa, että moottorin osat toimivat synkronoidusti oikeassa tahdissa. Vääränlainen hihnan toiminta voi johtaa vakaviin vaurioihin, kuten moottorin vaurioitumiseen tai jopa hihnan katkeamiseen, mikä voi aiheuttaa vakavia ongelmia ja kalliita korjauksia.

Useimmat valmistajat suosittelevat jakohihnan vaihtoa tietyn matkamäärän tai ajanjakson kuluttua, yleensä noin 60 000 – 120 000 kilometrin välein tai viiden vuoden välein. Tarkat suositukset vaihtelevat automerkin ja -mallin mukaan. Jakohihnan vaihto on tärkeää ennen sen mahdollista katkeamista, sillä hihnan katkeaminen voi aiheuttaa vakavia moottorivaurioita.

Vaihdon yhteydessä on suositeltavaa tarkastaa myös muita hihnoja, kuten apulaitehihna, ja vaihtaa tarvittaessa samalla. Jakohihnan vaihto on ammattilaisten suorittama työ, ja se vaatii erityisosaamista ja oikeita työkaluja. Säännöllinen jakohihnan huolto auttaa pidentämään auton moottorin käyttöikää ja varmistaa moottorin sujuvan toiminnan. On tärkeää noudattaa valmistajan suosituksia ja aikataulua, jotta auton moottorin kunto säilyy hyvänä ja vältetään tarpeettomia korjauskustannuksia.

Mietityttääkö jakohihnan kunto? Suoritamme kokonaisvaltaisen autohuollon autollesi. Autokorjaamoltamme saat kaikki tavalliset auton huollot ja korjaukset auton merkistä, mallista ja iästä riippumatta. 

Ota yhteyttä!

Usein kysyttyjä kysymyksiä jakohihnan vaihdosta

Miksi jakohihnan vaihto on niin tärkeää?

Jakohihna on kriittinen moottorin osa, joka synkronoi kampiakselin ja nokka-akselin liikkeet. Sen vaihto säännöllisin väliajoin estää mahdolliset vauriot ja auttaa ylläpitämään moottorin suorituskykyä.

Kuinka usein jakohihnan vaihto tulisi tehdä?

Suositeltava jakohihnan vaihtoväli vaihtelee automerkin ja -mallin mukaan. Yleisesti ottaen vaihto tulisi tehdä noin 60 000 – 120 000 kilometrin tai viiden vuoden välein. Tarkista aina valmistajan suositukset autosi käyttöohjekirjasta.

Mitä tapahtuu, jos jakohihna katkeaa?

Jakohihnan katkeaminen voi johtaa vakaviin moottorivaurioihin, kuten männän ja venttiilien törmäämiseen. Tämä voi aiheuttaa kalliita korjauksia, joten on tärkeää vaihtaa hihna ennen sen mahdollista vauriota.

Voinko vaihtaa jakohihnan itse?

Jakohihnan vaihto on monimutkainen toimenpide, ja se vaatii erityistä osaamista ja työkaluja. Suositeltavaa on antaa tämä työ ammattilaisen suoritettavaksi, jotta varmistetaan oikea asennus ja moottorin toiminnan turvaaminen. Autokorjaamoilla on asianmukaiset välineet ja tarvittava asiantuntemus jakohihnan kunnon tarkastamiseen sekä tarvittaessa sen vaihtamiseen.

Soita 0400 211 286 tai ota yhteyttä tällä lomakkeella. Palvelemme sinua mahdollisimman pian!