Määräaikaishuolto

Aika varata auton määräaikaishuolto? Startauto huoltaa autosi merkistä ja mallista riippumatta vuosikymmenien kokemuksella!

Määräaikaishuolto

Olisiko aika varata aika määräaikaishuollolle?

Takuu

Säilyykö autossani takuu huollon jälkeen?

Säännöllisyys

Säännollisen huollon hyödyt…

Ylläpidä autosi arvoa säännöllisellä huollolla

Määräaikaishuolto on ennaltaehkäisevä toimi, jonka avulla varmistetaan ajoneuvosi turvallisuus, luotettavuus ja optimaalinen suorituskyky pitkällä aikavälillä. Huolto-ohjelmaan kuuluu erilaisia tarkastuksia ja toimenpiteitä, jotka suoritetaan säännöllisin väliajoin valmistajan suositusten mukaisesti.

Huolto-ohjelma kattaa laajan valikoiman palveluja, alkaen perusteellisista järjestelmätarkastuksista aina tarvittaessa osien vaihtoon, jotta varmistetaan, että ajoneuvosi toimii moitteettomasti kaikissa tilanteissa.

Määräaikaishuoltoa ei tarvitse tehdä merkkiliikkeessä. Keravalla toimiva Startauto huoltaa autosi merkistä ja mallista riippumatta vuosikymmenien kokemuksella. Noudatamme aina valmistajan antamia mallikohtaisia huolto- ja korjausohjeita. Tule käymään autokorjaamossamme Keravalla, niin huollamme autosi kuntoon.

Määräaikaishuolto-Startauto-2

Teetä autosi määräaikaishuolto meillä, niin sen takuu säilyy

Valmistaja on määritellyt autoille ylläpitävän huolto-ohjelman, jota seuraamalla pidät autostasi huolta ja ylläpidät sen toimintavarmuutta. Huoltamalla autosi säännöllisesti pidät huolen myös auton käyttö- ja ajomukavuudesta. Kun huollat autosi oikein, ylläpidät valmistajan antamaa takuuta ja edesautat moottorin sekä muiden kuluvien osien pitkäikäisyyttä. Määräaikaishuollon laiminlyöminen saattaa pahimmillaan aiheuttaa moottorin vakavan rikkoutumisen. Huoltamaton auto menettää myös valmistajan antaman takuun.

Säännöllinen määräaikaishuolto takaa turvalliset ajokilometrit

Auton määräaikaishuolto tulee tehdä valmistajan antamien huolto-ohjeiden mukaisesti. Määräaikaishuolto on yleensä laajempi huoltotoimenpide, joka perustuu joko auton ajettuihin kilometreihin tai aikaan, ja se suoritetaan autonvalmistajan määrittelemän huolto-ohjelman mukaisesti. Huollossa vaihdettavat osat vaihtelevat automerkin mukaan, mutta yleensä määräaikaishuollot sisältävät enemmän vaihdettavia komponentteja kuin vuosihuolto. Tyypillisesti määräaikaishuollossa suoritetaan öljynvaihto, öljynsuodattimen vaihto ja mahdollisesti raitisilmansuodattimien vaihto.

Muut tarkastus- ja huoltotoimenpiteet vaihtelevat eri automerkkien välillä, ja esimerkiksi vaihteistoöljyn ja sytytystulppien vaihto voivat kuulua tähän huoltoon. Lisäksi määräaikaishuollossa suoritetaan monipuolisia tarkastuksia auton hallintalaitteisiin ja alustaan, jotta voidaan varmistaa ajoturvallisuus ja ehkäistä suurempia vaurioita. Siksi on tärkeää suorittaa määräaikaishuollot ajallaan ja noudattaa valmistajan määräämää huolto-ohjelmaa.

Määräaikaishuollon suoritusväli voi vaihdella automerkin ja -mallin mukaan, yleensä ollen 15 000–30 000 ajokilometriä tai vaihtoehtoisesti 1–2 vuotta.

Uudemmissa autoissa on usein automatisoitu huoltoilmaisin, joka ilmoittaa huollon ajankohdan lähestymisestä. Huoltokirjasta löytyy myös edellisen määräaikaishuollon ajankohta, jonka yhteydessä ilmaistaan, milloin seuraava huolto on ajankohtainen.

Määräaikaishuolto-Startauto-3
Määräaikaishuolto-startauto-001

Usein kysyttyjä kysymyksiä auton määräaikaishuollosta:

1: Mitä tarkoittaa auton määräaikaishuolto?

Auton määräaikaishuolto on säännöllinen, valmistajan määrittelemä huoltotoimenpide, joka suoritetaan tietyin väliajoin. Se sisältää tarkistuksia, öljynvaihdon ja muiden huoltotoimenpiteiden suorittamisen varmistaakseen auton optimaalisen suorituskyvyn ja pitkäikäisyyden.

2: Miksi auton määräaikaishuolto on tärkeää?

Määräaikaishuolto on tärkeää auton kunnossapidon kannalta, sillä se auttaa havaitsemaan mahdolliset viat ja estää ennakoivasti suuremmilta vaurioilta. Lisäksi se säilyttää auton takuun voimassa ja varmistaa sen turvallisen ja tehokkaan toiminnan.

3: Mitä asioita määräaikaishuolto yleensä sisältää?

Määräaikaishuolto sisältää yleisesti öljynvaihdon, ilmansuodattimen vaihdon, jarrujärjestelmän tarkistuksen, nesteiden tason tarkastuksen, renkaiden kunnon tarkistuksen ja muiden valmistajan suosittelemien huoltotoimenpiteiden suorittamisen.

4: Voinko suorittaa auton määräaikaishuollon itse?

Vaikka jotkut huoltotoimenpiteet ovat mahdollisia tehdä itse, useimmat valmistajien suosittelemat määräaikaishuollot vaativat erikoistyökaluja ja asiantuntemusta. Ammattitaitoinen huoltoasema tai automerkkiliike pystyy varmistamaan, että huolto suoritetaan asianmukaisesti.

5: Miten usein auton määräaikaishuolto tulisi suorittaa?

Suositeltava huoltoväli vaihtelee automerkeittäin ja malleittain, mutta yleisesti ottaen auton määräaikaishuolto suoritetaan noin 15 000–30 000 ajokilometrin välein tai kerran vuodessa, riippuen siitä, kumpi toteutuu ensin.*

Määräaikaishuolto vai vuosihuolto?

Ajoneuvon ylläpito huollon avulla on välttämätöntä, mutta erilaisten huoltojen väliset erot voivat joskus olla hämmentäviä.

Määräaikaishuolto perustuu valmistajan määrittämiin ajokilometreihin tai aikaan. Esimerkiksi 20 000 kilometrin tai kahden vuoden välein suoritettava huolto on tyypillinen määräaikaishuolto.

Määräaikaishuollossa keskitytään laajempaan ylläpitoon ja tarkastetaan useita auton järjestelmiä ja osia, kuten moottorin ja vaihteiston tarkistukset, diagnostiikka sekä kuluvien osien, kuten jarrupalat ja -levyt, tarkistus ja tarvittaessa vaihto.

Vuosihuolto suoritetaan vuosittain riippumatta ajettujen kilometrien määrästä. Sen tavoitteena on ylläpitää perustoimintoja ja varmistaa turvallinen käyttö. Vuosihuoltoon kuuluu yleensä perustarkastuksia ja huoltoja, kuten öljyn ja suodattimien vaihto, jarrujärjestelmän tarkastus ja renkaiden paineiden säätö.

Vuosihuollon tavoitteena on säilyttää auton toimintakunto ja turvallisuus, kun taas määräaikaishuollolla pyritään ennaltaehkäisemään suurempia korjauksia ja säilyttämään auton arvo pitkällä aikavälillä.

Määräaikaishuolto vuosihuolto

Kun tulet määräaikais­huoltoon, saat (R-134) ilmastoinnin täyttöhuollon hintaan alkaen 59 € tai (R1234YF) alkaen 79€.

Hintaan ei sisälly kaasut.

Huolla autosi nyt - Maksa osissa!

Haluatko maksaa laskulla tai sinulle sopivissa erissä? Motonet – korjaamo Tilillä saat jopa 12 kuukautta korotonta maksuaikaa!

Rahoituksen hakeminen on helppoa ja nopeaa. Voit tehdä hakemuksen alla olevasta linkistä tai toimipaikassa paikan päällä. Lasku ostoksestasi toimitetaan kotiisi ostokuukautta seuraavana kuukautena, jolloin valitset sinulle parhaiten sopivan maksuvaihtoehdon. Luotonantaja on Resurs Bank AB Suomen sivuliike.

Soita 0400 211 286 tai ota yhteyttä tällä lomakkeella. Palvelemme sinua mahdollisimman pian!