Laadukkaat renkaat

Tutustu laajaan ja laadukkaaseen talvirengasvalikoimaan

Vinkit

Hankinnassa uudet talvirenkaat? Lue vinkit…

Talvirenkaat

Milloin talvirenkaat autoon?

Laaja valikoima laadukkaita renkaita

Motonetistä löydät nyt myös kesä- ja talvirenkaat autoosi. Kattavaan valikoimaan kuuluvat Continentalin, Gislavedin ja Antaresin laadukkaat renkaat. Valitse haluamasi rengasmalli ja pyydä asennustarjous meiltä!

Milloin talvirenkaat
Milloin talvirenkaat?

Tietoa ja vinkkejä talvirenkaista

Monet suunnittelevat uusien renkaiden ostoa lähestyvän talvikauden alla. Talvi on hyvin erilainen eri puolilla Suomea, mutta siitä huolimatta haastaviin keleihin on varauduttava. Milloin talvirenkaat olisi sitten uusittava?

Talvirenkaat ovat ainoa yhteys renkaan ja tien välillä talven vaativissa ajo-olosuhteissa. On erittäin tärkeää, että talvirenkaat ovat hyvässä kunnossa. Turvasuositus on 5 mm, huonokuntoinen rengas 4 mm sekä lain määräämä minimivaatimus on 3 mm. Talvirenkaassa on merkintä M tai MS.

Hyvän talvirenkaan ominaisuudet

Hyvän talvirenkaan on selviydyttävä kaikista olosuhteista. Lisäksi sen on oltava hiljainen ja taloudellinen. Lumisella ja sohjoisella kelillä renkaan pitoon vaikuttavat ensisijaisesti kuviointi ja kumin kitkaominaisuudet. Jäisellä kelillä paras pitävyys saavutetaan nastoitetulla renkaalla.

Milloin talvirenkaat?

Milloin talvirenkaat autoon? Lain mukaan talvirenkaita on käytettävä 1.12.­–28.2. välisenä aikana. Talvirenkaita saa käyttää, kun sää niin edellyttää.

Muista nämä!

Vältä käyttämästä talvi- tai kitkarenkaita kesällä.  Talvirenkaiden suorituskyky on merkittävästi huonompi kesäkeleillä verrattuna kesärenkaisiin, jotka on tarkoitettu nimenomaan kesäajoon.


Anna uusien nastarenkaiden asettua paikoilleen. Ensimmäisten 200-400 ajokilometrin aikana vältä voimakkaita kiihdytyksiä ja jarrutuksia. Nastat asettuvat paikoilleen paremmin, kun uusilla renkailla ajetaan ensimmäiset kilometrit varovasti. Tämä vähentää nastojen irtoamisen riskiä myöhemmin.


Muista jälkikiristys. Tule renkaiden pulttien jälkikiristykseen noin 200 ajokilometrin jälkeen. Tämä toimenpide on erityisen tärkeä, kun käytössä ovat alumiinivanteet, ja se on suositeltavaa sekä kesä- että talvirenkaiden vaihdon yhteydessä. Tämä varmistaa, ettei pyörä irtoa ajon aikana.

Milloin vaihtaa talvirenkaat?

Kun tulet määräaikais­huoltoon, saat ilmastoinnin täyttöhuollon hintaan alkaen 59 € (sis. vain R-134 kaasut)

Soita 0400 211 286 tai ota yhteyttä tällä lomakkeella. Palvelemme sinua mahdollisimman pian!