Automaattivaihteiston öljynvaihto

Aika varata automaattivaihteiston öljynvaihto? Startauto huoltaa autosi merkistä ja mallista riippumatta vuosikymmenien kokemuksella!

Automaattivaihteiston öljynvaihto

Milloin automaattivaihteiston öljynvaihto ja huolto kannattaa teettää?

Toimenpiteet

Mitä on automaattivaihteiston huollon toimenpiteet?

Premium-huolto

Haluatko parasta autollesi?

Automaattivaihteiston öljynvaihto, huolto ja puhdistus

Startautolta automaattivaihteiston öljynvaihto ja huolto laadukkaasti kaikkiin automaatteihin, mukaan lukien CVT- ja DSG-vaihteistot. Öljynvaihto suositellaan tehtäväksi vähintään 3 vuoden tai 60 tkm:n välein. Tule käymään autokorjaamossamme Keravalla, niin huollamme autosi kuntoon.

Automaattivaihteet
öljynvaihto automaattivaihteistoon

Automaattivaihteisto kannattaa huoltaa säännöllisesti

Äärimmäisen kovan kuormituksen, kuumuuden, paineen ja kitkan sietäminen vaatii nykyaikasilta automaattivaihteistoilta paljon. Normaalikäytössä automaattivaihteistosta irtoaa mikroskooppisen pieniä metallin paloja, jotka aiheuttavat hankausta liikkuessaan vaihteistoöljyn mukana vaihteiston sisällä. Säännöllisen huollon laiminlyöminen aiheuttaa vaihteistoon kulumia, joiden seurauksena osia voi rikkoutua, ylikuumentua tai tuhoutua täysin.

Jos automaattivaihteiston toiminnassa havaitaan epänormaalia käyttäytymistä tai muita ongelmia, voi uudenlaisesta öljynvaihtohuollosta löytyä ratkaisu. Tutkimuksissa on havaittu, että perinteisellä menetelmällä suoritettu öljynvaihto voi jättää jopa 40 % vanhasta öljystä vaihteiston sisälle. Uudella hi-tec-automaattilaitteella vaihdettaessa vanhat, likaiset öljyt saadaan poistettua kokonaan ja vaihteisto on puhdas uusia öljyjä varten.

Teetä automaattivaihteiston öljynvaihto ammattilaisillamme

Automaattivaihteiston asianmukainen toimivuus saadaan varmistettua parhaiten automaattivaihteiston öljynvaihtohuollolla, joka puhdistaa vaihteiston kokonaan ja jonka aikana öljyt vaihdetaan kokonaan uusiin. Perinteisessä öljynvaihtohuollossa vaihteistoon jää jopa 40 % vanhoista öljyistä, joten uudella menetelmällä huollettaessa lopputulos on kerralla paras mahdollinen.

Hi-tec-laitteella suoritettava huolto mahdollistaa kokonaisvaltaisen öljynvaihdon nopeasti ja siististi. Kun vanha öljy on poistettu ja laitteisto huuhdeltu, lisätään vaihteistoon uuden öljyn seassa automaattivaihteiston öljyntehostaja-ainetta, jonka avulla vaihteistoöljyn elinkaarta saadaan pidennettyä ja vaihteistoa suojattua. Säännöllinen öljynvaihtohuolto auttaa ennaltaehkäisemään valtaosan automaattivaihteistojen tyypillisimmistä vioista ja säästää näin autoilijaa vaihteistoremontin ongelmilta ja kustannuksilta.

Automaattivaihteiston öljynvaihto
Automaattivaihteiston öljynvaihto

Automaattivaihteiston öljynvaihto ja toimenpiteet

Automaattivaihteiston öljynvaihtohuolto aloitetaan puhdistamalla vaihteiston venttiilien rungot, momenttimuunnin, öljykaukalo, kytkinpakka ja suodattimen verkko. Huollon yhteydessä puhdistetaan myös vaihteiston ulkoiset komponentit, esimerkiksi öljylinjat ja jäähdytin.

Puhdistamisen jälkeen kaikki vanha öljy ja puhdistusaineen jäämät poistetaan vaihteistosta hi-tec-laitteella ja tilalle lisätään uutta ATF-öljyä täsmällisesti tarvittava määrä. Öljyn sekaan lisätään lopuksi kemikaalia, joka auttaa tiivisteitä säilyttämään elastisuutensa ja estää vaihteistoöljyn hapettumista merkittävästi.

Uudenlainen öljynvaihteistohuolto saadaan suoritettua yleensä n. 6–10 litralla, sillä tässä menetelmässä vaihteistoöljyä ei tarvitse tuhlata vaihteiston huuhteluun. Menetelmä ei myöskään aiheuta ristiriitoja autonvalmistajien huolto-ohjeiden tai takuuehtojen kanssa. Säännöllinen automaattivaihteiston huolto onkin kannattava sijoitus, jolla mahdollistetaan vaihteiston kunnossa pysyminen parhaalla mahdollisella tavalla.

Maailmalla tämä raaka-aineita, aikaa ja vaivaa säästävä menetelmä on yleisin tapa tehdä automaattivaihteiston öljynvaihtohuolto, mutta Suomessa palvelua tarjoaa toistaiseksi vasta pieni osa korjaamoista.

Premium-huolto

Huolto, joka ennaltaehkäisee polttoainejärjestelmän tyypillisiä ongelmia. Premium-huollossa venttiilit ja suuttimet tyhjennetään karstasta ja moottorista poistetaan liete, jolloin puristuspaineet palautuvat. Puhdistettu moottori käyttää tehokkaasti moottoriöljyn kaikki ominaisuudet ja parantaa näin osaltaan ajomukavuutta. Huollon jälkeen ilmanotto tehostuu, tyhjäkäynti tasaantuu sekä moottori reagoi käskyihin herkemmin. Autosi on siis jälleen kuin uusi!

Automaattivaihteiston öljynvaihto
Automaattivaihteiston öljynvaihto

Jäähdytinhuolto

Jäähdyttimen säännöllisellä huoltamisella voidaan ennaltaehkäistä jäähdytinvioista aiheutuvia ongelmia, vähentää polttoaineen kulutusta sekä lisätä suorituskykyä. Puhdistettu jäähdytin ja lämmityslaite takaavat sen, että moottori pysyy kesäisin viileänä ja talvisin tasaisen lämpimänä.

Soita 0400 211 286 tai ota yhteyttä tällä lomakkeella. Palvelemme sinua mahdollisimman pian!

Huolla autosi nyt - Maksa osissa!

Haluatko maksaa laskulla tai sinulle sopivissa erissä? Motonet – korjaamo Tilillä saat jopa 12 kuukautta korotonta maksuaikaa!

Rahoituksen hakeminen on helppoa ja nopeaa. Voit tehdä hakemuksen alla olevasta linkistä tai toimipaikassa paikan päällä. Lasku ostoksestasi toimitetaan kotiisi ostokuukautta seuraavana kuukautena, jolloin valitset sinulle parhaiten sopivan maksuvaihtoehdon. Luotonantaja on Resurs Bank AB Suomen sivuliike.