Automaattivaihteiston öljynvaihto

Äärimmäisen kovan kuormituksen, kuumuuden, paineen ja kitkan sietäminen vaatii nykyaikasilta automaattivaihteistoilta paljon. Normaalikäytössä automaattivaihteistosta irtoaa mikroskooppisen pieniä metallin paloja, jotka aiheuttavat hankausta liikkuessaan vaihteistoöljyn mukana vaihteiston sisällä. Säännöllisen huollon laiminlyöminen aiheuttaa vaihteistoon kulumia, joiden seurauksena osia voi rikkoutua, ylikuumentua tai tuhoutua täysin.

Jos automaattivaihteiston toiminnassa havaitaan epänormaalia käyttäytymistä tai muita ongelmia, voi uudenlaisesta öljynvaihtohuollosta löytyä ratkaisu. Tutkimuksissa on havaittu, että perinteisellä menetelmällä suoritettu öljynvaihto voi jättää jopa 40% vanhasta öljystä vaihteiston sisälle. Uudella hi-tec -automaattilaitteella vaihdettaessa vanhat, likaiset öljyt saadaan poistettua kokonaan ja vaihteisto on puhdas uusia öljyjä varten.

Teemme  automaattivaihteiston öljynvaihtoja kaikkiin automaatteihin, mukaan lukien CVT- ja DSG-vaihteistot.

Huollata automaattivaihteistosi ammattilaisillamme

Automaattivaihteiston asianmukainen toimivuus saadaan varmistettua parhaiten automaattivaihteiston öljynvaihtohuollolla, joka puhdistaan vaihteiston kokonaan ja jonka aikana öljyt vaihdetaan kokonaan uusiin. Perinteisessä öljynvaihtohuollossa vaihteistoon jää jopa 40% vanhoista öljyistä, joten uudella menetelmällä huollettaessa lopputulos on kerralla paras mahdollinen.

Hi-tec -laitteella suoritettava huolto mahdollistaa kokonaisvaltaisen öljynvaihdon nopeasti ja siististi. Kun vanha öljy on poistettu ja laitteisto huuhdeltu, lisätään vaihteistoon uuden öljyn seassa automaattivaihteiston öljyntehostaja-ainetta, jonka avulla vaihteistoöljyn elinkaarta saadaan pidennettyä ja vaihteistoa suojattua. Säännöllinen öljynvaihtohuolto auttaa ennaltaehkäisemään valtaosan automaattivaihteistojen tyypillisimmistä vioista, ja säästää näin autoilijaa vaihteistoremontin ongelmilta ja kustannuksilta.

Automaattivaihteiston öljynvaihdon toimenpiteet

Öljynvaihtohuolto aloitetaan puhdistamalla vaihteiston venttiilien rungot, momenttimuunnin, öljykaukalo, kytkinpakka ja suodattimen verkko. Huollon yhteydessä puhdistetaan myös vaihteiston ulkoiset komponentit, esimerkiksi öljylinjat ja jäähdyttimen.

Puhdistamisen jälkeen kaikki vanha öljy ja puhdistusaineen jäämät poistetaan vaihteistosta hi-tec -laitteella, ja tilalle lisätään uutta ATF-öljyä täsmällisesti tarvittava määrä. Öljyn sekaan lisätään lopuksi kemikaalia, joka auttaa tiivisteitä säilyttämään elastisuutensa ja estää vaihteistoöljyn hapettumista merkittävästi.

Uudenlainen öljynvaihteistohuolto saadaan suoritettua yleensä n. 6 – 10 litralla, sillä tässä menetelmässä vaihteistoöljyä ei tarvitse tuhlata vaihteiston huuhteluun. Menetelmä ei myöskään aiheuta ristiriitoja autonvalmistajien huolto-ohjeiden tai takuuehtojen kanssa. Säännöllinen automaattivaihteiston huolto onkin kannattava sijoitus, jolla mahdollistetaan vaihteiston kunnossa pysyminen parhaalla mahdollisella tavalla.

Maailmalla tämä raaka-aineita, aikaa ja vaivaa säästävä menetelmä on yleisin tapa tehdä automaattivaihteiston öljynvaihtohuolto, mutta Suomessa palvelua tarjoaa toistaiseksi vasta pieni osa korjaamoista.

 Premium-huolto

Huolto, joka ennaltaehkäisee polttoainejärjestelmän tyypillisiä ongelmia. Premium-huollossa venttiilit ja suuttimet tyhjennetään karstasta, moottorista poistetaan liete, jolloin puristuspaineet palautuvat. Puhdistettu moottori käyttää tehokkaasti moottoriöljyn kaikki ominaisuudet, ja parantaa näin osaltaan ajomukavuutta. Huollon jälkeen ilmanotto tehostuu, tyhjäkäynti tasaantuu ja moottori reagoi käskyihin herkemmin. Autosi on siis jälleen kuin uusi!

 Jäähdytinhuolto

Jäähdyttimen säännöllisellä huoltamisella voidaan ennaltaehkäistä jäähdytinvioista aiheutuvia ongelmia, vähentää polttoaineen kulutusta ja lisätä suorituskykyä. Puhdistettu jäähdytin ja lämmityslaite takaavat sen, että moottori pysyy kesäaikaan viileänä ja tasaisen lämpimänä talvisin.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous automaattivaihteiston öljynvaihdosta!

OTA YHTETTÄ