Rengas­valikoima

Tutustu laajaan rengasvalikoimaan.

Renkaanvaihto

Milloin kesärenkaat pitää vaihtaa?

Ominaisuudet

Minkälainen on hyvä kesärengas?

Laaja ja laadukas rengasvalikoima

Motonetistä löydät nyt myös talvi- ja kesärenkaat autoosi. Kattavasta valikoimasta löydät Continentalin, Gislavedin ja Antaresin laadukkaat renkaat. Uudet renkaat kannattaa hankkia, kun vanhojen ikä on noin 5-10 vuotta tai urasyvyys on 4 millimetriä. Meillä onnistuu myös renkaiden asennukset vanteille ja renkaiden tasapainotukset

Valitse haluamasi rengasmalli ja pyydä asennustarjous meiltä!

Milloin kesärenkaat? Kesärenkaat Motonetistä Startauton asentamana
Milloin kesärenkaat autoon?

Kesärenkaiden urasyvyys

Rengasta käytettäessä kumi kuluu ja renkaan pito heikkenee. Muista tarkastaa renkaan urasyvyydet säännöllisesti. Milloin kesärenkaat sitten on vaihdettava uusiin? Viimeistään silloin, kun urasyvyydet ovat kuluneet kesärenkaissa 1,6 mm:n tasolle.

Uusissa kesärenkaissa on yleensä noin 8 mm kulutuspintaa. Kun tästä on kulunut yli puolet, renkaiden sadekelin suorituskyky heikkenee, ja tämä voi muodostua riskitekijäksi erityisesti sateisella säällä.

Milloin kesärenkaat pitäisi vaihtaa?

Virallisesti kesärenkaat tulee vaihtaa viimeistään maaliskuun lopussa tai toista pääsiäispäivää seuraavana maanantaina. Talvirenkaita voi käyttää pidempään, jos sääolosuhteet vaativat sitä.

Tyypillisesti renkaiden vaihtoaika on usein viimeistään huhtikuussa ja pohjoisemmassa Suomessa mahdollisesti toukokuun alussa. Päivämäärien tuijottamisen sijaan kannattaa kurkistaa ulos ja tehdä päätös milloin kesärenkaat kannattaa vaihtaa. Kun tiet ovat kuivat ja yöpakkaset ovat ohi, on turvallista vaihtaa kesärenkaisiin.

Startautosta kesärenkaat

Milloin kesärenkaat ovat hyvät?

Suomen vaihteleviin sääolosuhteisiin kannattaa varautua kunnollisilla ja turvallisilla renkailla, sillä hyvät renkaat voivat olla halpa henkivakuutus.

Hyvät renkaat korostavat autossa olevia hyviä ajo-ominaisuuksia. Jos renkaat ovat kuluneet, auton käsiteltävyys huononee dramaattisesti. Huonot ja kuluneet renkaat taas tekevät turhiksi erilaiset tarkasti hiotut ajettavuutta ja turvallisuutta parantavat teknologiat.

Vesiliirron torjuntaominaisuudet ovat tärkeä turvallisuustekijä Suomen kesässä ja syksyssä. Mukavuustekijöistä hiljaisuus nousee esille etenkin, kun ajetaan pitkiä matkoja. Eikä pidä unohtaa vierintävastusta, joka vaikuttaa auton polttoaineenkulutukseen.

Kuluneet renkaat lisäävät vesiliirron riskiä

Vesiliirron riski kasvaa kuluneilla renkailla. Renkaiden suorituskyky heikkeneekin jo selvästi märällä, lumisella tai jäisellä tiellä ennen lain määräämiä vähimmäisurasyvyyksiä. Erityisesti sateella tai lumen sulamisen ja suolan muodostaman loskan vaikutuksesta renkaiden kyky säilyttää pito tien pinnalla voi heikentyä.

Vesi- tai loskaliirto tarkoittaa sitä, että rengas ei kykene tarpeeksi nopeasti syrjäyttämään tienpinnalla olevaa vesi- tai loskakerrosta. Vesiliirrossa rengas tavallaan nousee vesikerroksen päälle, ja vesi toimii kuin voiteluaineena renkaan ja tienpinnan välillä. Vesiliirrossa renkaan ja tienpinnan välinen tartunta häviää ja vesiliirtotilanteessa pienikin samanaikainen sivuttaisvoima voi aiheuttaa auton joutumisen sivuluisuun.

Kun tulet määräaikais­huoltoon, saat ilmastoinnin täyttöhuollon hintaan alkaen 59 € (sis. vain R-134 kaasut)

Soita 0400 211 286 tai ota yhteyttä tällä lomakkeella. Palvelemme sinua mahdollisimman pian!