Vannetyöt

Meiltä myös vannetyöt, renkaan vaihdot ja renkaiden tasapainotus ammattitaidolla

Vannetyöt

Meiltä kaikki vannetyöt ja renkaan vaihdot edullisesti

Renkaiden tasapainotus

Säilyykö autossani takuu huollon jälkeen?

Rengaspaineet

Mikä on suositeltava rengaspaine?

Meiltä kaikki vannetyöt ja renkaan vaihdot edullisesti

Meiltä saat kaikki tarvittavat rengas- ja vannetyöt siten, että ajosi on turvallista. Kattavat vannetyömme sisältävät mm. renkaiden irrotuksen vanteelta, vanteiden tarkistuksen, renkaiden takaisinlaiton vanteille sekä tasapainotustyöt. Vannetöiden yhteydessä uusimme myös venttiilit.

Renkaiden tasapainotus Startautolta
Renkaiden tasapainotus

Renkaiden tasapainotus – mitä se tarkoittaa?

Kun huomaat ajossa epämääräistä tärinää, saattaa kyseessä olla epätasapainossa olevat renkaat. Tärinä voi tuntua olevan ratissa, ohjauksessa tai koko autossa. Vika kannattaa korjata, sillä epätasapainossa olevat renkaat kuluvat nopeasti. Myös auton ohjauslaitteisto kuluu turhaan sekä ajotuntuma voi olla huono.

Hyvin tasapainotetut renkaat varmistavat mukavan ja turvallisen ajon. Renkaiden tasapainotus on tärkeää, jotta renkaat, jousitus ja ohjaus kestävät pidempään. Lisäksi se voi vähentää polttoaineen kulutusta, mikä pienentää autoilun kustannuksia.

 

Milloin renkaiden tasapainotus tulisi tehdä?

Jos tunnet ajon aikana tärinää autossa tai istuimissa, se voi viitata renkaiden epätasapainoon. Myös ratin tärinä voi olla merkki tästä ongelmasta. Renkaiden epätasapainon aiheuttamaa tärinää ei pidä jättää huomioimatta, sillä korjaamatta jätettynä se voi aiheuttaa suurempia vaurioita autolle tai renkaisiin.

Epätasapainoiset renkaat voivat kulua epätasaisesti ja ennenaikaisesti. Tärinä voi myös vahingoittaa auton jousitusta ja ohjausta. Renkaiden tasapainotus on edullinen toimenpide verrattuna niihin vaurioihin, joita sillä voidaan ehkäistä. Renkaiden tasapaino tulisi tarkistaa säännöllisesti.

Tasapainotus on tarpeen myös aina vannetöiden yhteydessä. Suositeltavaa on, että tasapainotus tehdään aina kun rengas irrotetaan vanteelta.

Ovatko rengaspaineet oikein?

Tarkastamme vannetöiden yhteydessä aina rengaspaineet. Suositeltava rengaspaine on henkilöautoissa noin yleensä 2,5 baria. Talvella on hyvä pitää noin 0,2-0,3 lisäbaria verrattuna kesärenkaiden paineisiin. Rengaspaineita on hyvä tarkkailla säännöllisesti, auton ohjekirjassa on yleensä ilmoitettu myös normaaliajon ja täyden kuorman barit.

Vajaapaineisilla renkailla ajettaessa:

– Auton hallinta ääritilanteissa vaikeutuu.
– Ohjauksen puoltaminen lisääntyy, mikä voi johtaa rengasrikkojen riskiin.
– Polttoaineenkulutus kasvaa 3–6 prosenttia.
– Renkaan elinikä lyhenee 25–50 prosenttia.

Tarkista renkaiden paineet vähintään kerran kuukaudessa valmistajan suositusten mukaisesti. Suositukset löytyvät auton ohjekirjasta tai helposti tarkistettavista paikoista. Rengaspainesuositus voi vaihdella kuorman mukaan, ja paineet tulee tarkistaa, jos kuorma tai henkilömäärä poikkeaa normaalista.

Renkaiden paineet säilyvät yleensä hyvin, mutta lämpötilan vaihtelut voivat vaikuttaa niihin. Asteittainen paineen lasku yhdessä renkaassa voi viitata vikaan, kuten naulaan tai ruuviin, ja se tulisi tarkistaa välittömästi.

Uudemmissa autoissa on usein rengaspaineiden seurantajärjestelmä.

Renkaiden tasapainotus ja vannetyöt Startautolta

Kun tulet määräaikais­huoltoon, saat ilmastoinnin täyttöhuollon hintaan alkaen 59 € (sis. vain R-134 kaasut)

Soita 0400 211 286 tai ota yhteyttä tällä lomakkeella. Palvelemme sinua mahdollisimman pian!