Meillä palvellaan! Soita 0400 211 286

Huoltopalvelut

Auton ilmastointihuolto

Auton ilmastointihuolto Keravalla ja Tuusulassa

Auton ilmastointi vaatii säännöllistä huoltoa

Auton ilmastointi on tärkeä osa auton turvallisuutta. Se tekee autosta mukavan viileän ja ylläpitää kuljettajan vireystilaa. Keravalla toimiva Startauto tekee auton ilmastointihuollot ammattitaidolla kaikkiin automerkkeihin. Säännöllisesti huollettu ilmastointi pitää auton sisäilman kuivana, hajuttomana ja mikrobivapaana, mikä takaa parhaan matkustusmukavuuden. Ota yhteyttä!


Meiltä nyt myös R1234yf-kaasut - kysy päivän hinta!

 

Ilmastointihuollolla auton ilmastoinnille lisävuosia

Auton ilmastointilaite vaatii huoltoa, kuten kaikki muutkin auton osat. Ilmastointilaitteen ja sen osia säännöllisesti huoltamalla pidennät laitteiston käyttöikää huomattavasti. Paitsi ilmastointihuollon laiminlyönti myös huonosti huollettu auton ilmastointi on turvallisuusriski.

Ilmastointilaitteen tärkein osa on kompressori, joka rikkoutuessaan estää ilmastoinnin toiminnan. Rikkoutuminen voi johtua mm. kylmäaineen vähentymisestä, mikä puolestaan vähentää kompressoriin menevän voiteluöljyn määrää aiheuttaen rikkoutumisen. Tämän takia auton ilmastointilaitteeseen on syytä lisätä kylmäainetta säännöllisesti.  Kompressorivaurion voit havaita siitä, ettei ilma kylmene enää kunnolla tai ilmastoinnin teho on heikentynyt merkittävästi.

 

Suosituksia auton ilmastointihuoltoon

Ilmastoinnin suositeltu huoltoväli on enintään 2 vuotta. Auton ilmastointihuollon yhteydessä kylmäainesäiliö täytetään, jolloin kylmäainetta riittää taas kahdeksi vuodeksi eteenpäin. Ilmastoinnin täyttöhuollon yhteydessä kannattaa desinfioida höyrystinkennosto, jotta auton sisäilma säilyy puhtaana ja bakteerivapaana. Autoon tuleva raitisilma kulkee kennoston lävitse, jolloin sinne pesiytyy helposti homeitiöitä, bakteereja ja muita epäpuhtauksia. Samalla kannattaa vaihtaa myös raitisilmasuodatin.

 

Kylmäaineiden kanssa tarkkana

Pitkään käytössä olleen R134a-kylmäaineen rinnalle on viime vuosina tullut R1234yf-kylmäaine. Muutos johtuu vuoden 2006 EU-direktiivistä, joka edellyttää kylmäaineen olevan ilmastoa lämmittävältä arvoltaan pienempi kuin 150. Ajoneuvoissa muutos ei juurikaan näy, mutta asettaa huoltolaiteille ja huollon tekijöille erityisvaatimuksia. Uusi R1234yf-kylmäaine on palava aine, joten käsittelyssä turvallisuus on tärkeää. Kylmäaineita ei myöskään tule sekoittaa keskenään seoksena. 

 

Ilmastointihuoltoa tekevällä asentajalla tule olla Tukesin myöntämä ilmastointipätevyys. Startauto Oy:lla auton ilmastointihuollot sujuvat turvallisesti ja sääntöjen mukaan. Lisäksi kiinnitämme huomiota ympäristönsuojelumääräyksiin.

Ajoneuvoilmastointia kehitetään jatkuvasti. Tulevaisuudessa seuraava kylmäaine saattaa olla hiilidioksidi. Tämä suuntaus olisi varmisti tarpeen, sillä se ei ole ympäristölle haitallinen aine, samoin mahdollisuuksia matkustamotilan lämmittämiseen nähdään.

Ota yhteyttä ja kysy tarjous!

Kun tulet määräaikaishuoltoon, saat ilmastoinnin täyttöhuollon
alkaen 59 € (sis. vain R-134-kaasut)

Tervetuloa autohuoltoon!

Olemme Autoalan ja korjaamoiden liitto ry:n jäsenyritys