Meillä palvellaan! Soita 0400 211 286

Huoltopalvelut

Auton ilmastointihuolto

Auton ilmastointihuolto

Auton ilmastointi vaatii säännöllistä huoltoa

Auton ilmastointi on tärkeä osa auton turvallisuutta. Se tekee autosta mukavan viileän ja ylläpitää kuljettajan vireystilaa. Keravalla toimiva Startauto tekee auton ilmastointihuollot ammattitaidolla kaikkiin automerkkeihin. Säännöllisesti huollettu ilmastointi pitää auton sisäilman kuivana, hajuttomana ja mikrobivapaana, mikä takaa parhaan matkustusmukavuuden. Ota yhteyttä!


Ilmastointihuollolla auton ilmastoinnille lisävuosia

Auton ilmastointilaite vaatii huoltoa, kuten kaikki muutkin auton osat. Ilmastointilaitteen ja sen osia säännöllisesti huoltamalla pidennät laitteiston käyttöikää huomattavasti. Paitsi ilmastointihuollon laiminlyönti myös huonosti huollettu auton ilmastointi on turvallisuusriski.

Ilmastointilaitteen tärkein osa on kompressori, joka rikkoutuessaan estää ilmastoinnin toiminnan. Rikkoutuminen voi johtua mm. kylmäaineen vähentymisestä, mikä puolestaan vähentää kompressoriin menevän voiteluöljyn määrää aiheuttaen rikkoutumisen. Tämän takia auton ilmastointilaitteeseen on syytä lisätä kylmäainetta säännöllisesti.  Kompressorivaurion voit havaita siitä, ettei ilma kylmene enää kunnolla tai ilmastoinnin teho on heikentynyt merkittävästi.


Suosituksia auton ilmastointihuoltoon

Ilmastoinnin suositeltu huoltoväli on enintään 2 vuotta. Auton ilmastointihuollon yhteydessä kylmäainesäiliö täytetään, jolloin kylmäainetta riittää taas kahdeksi vuodeksi eteenpäin. Ilmastoinnin täyttöhuollon yhteydessä kannattaa desinfioida höyrystinkennosto, jotta auton sisäilma säilyy puhtaana ja bakteerivapaana. Autoon tuleva raitisilma kulkee kennoston lävitse, jolloin sinne pesiytyy helposti homeitiöitä, bakteereja ja muita epäpuhtauksia. Samalla kannattaa vaihtaa myös raitisilmasuodatin.

Ota yhteyttä ja kysy tarjous!

Kun tulet määräaikaishuoltoon, saat ilmastoinnin täyttöhuollon
alkaen 59 € (sis. vain R-134-kaasut)

Tervetuloa autohuoltoon!

Olemme Autoalan ja korjaamoiden liitto ry:n jäsenyritys